29 Ocak 2012 Pazar

şeftali kurabiye

elime almayı bırak bakınca bile görüntüsüne dayanamayan ben şeftaliyi aslında çok severim ...ama eşim soyupta önüme koyunca :)))) hamileykende tek aşerdiğim şey o oldu ... annecim taaa ümreden bana şeftali getirdi ama oda hiç 'bizim buralarınkine benzemio 'gibi bi cümle kursam o bile hafif kalır cinstendi:) neyseki yalovalı bi aile dostu yetişti imdadıma :D 
nerden geldim buralara bu kurabiyenin görüntüsü dışında hiç bir alakası yok aslında :)
                                                                        ******

ilk gözağrımız, ne olsa pabucu dama atılamayan ali keremin doğumgünü için yaptım bu kurabiyeyi ... normal tarifinden 11 adet çıktığı için ben 2 katından yaptım .. yani 22 şeftali için vericem malzemeleri ( herbir şeftali aslında bi kayısı büyüklüğünde)
malz: 1 su bard.pudra şekeri, 1pkt margarin, 2 yumurta, 2 pkt vanilya, 2çay kaşığı kabartma tozu,1 limon kabuğunun rendesi,alabildiği kadar un , içi için ceviz,yapıştırmak için bal ,üstü için sarı ve kırmızı gıda boyası, üzeri için toz şeker, süslemek için yaprak ( ben zeytin yaprağı kullandım )

yapılışı: oda sıcaklığında eritilmiş margarini yumurta pudra şekeri vanlya.kabartma tozu ve unla yoğuryoruz, limon kabuğu rendesini ekleyip kulak memesi kıvamına geldiğinde şekil veriyoruz .

yaptığımız parçaları daha sonra birleştireceğimiz için çift sayıda ve eşleşicek olanları eş boyutta yapmaya özen gösteriyoruz . birini cevizli birini cevizsiz şekilde yapıyoruz .( cevizlerin çok parçalanmamış olması servisde çekirdek görüntüsü verior) önceden kızmış fırına pişmek üzere sürüyoruz . kısa sürede piştikleri için birde çok piştiği zaman görüntü olarak güzel olmadığından dikkat etmek şart :)
pişen kurabiyelerin cevizsiz olanların içlerini çay kaşığı yardımıyla hafif oyuyoruz .( kurabiyeler soğumadan yapmak gerekio )

cevizli olanlarla oyulmuş olanlar bal yardımıyla birbirne yapıştırılıor.








yapıştırılan kurabiyelerin yapışması için biraz bekletioruz.
sonrasındada ayrı ayrı hazırladığımız sarı ve kırmızı boyalarla kurabiyeleri boyayıp toz şekere buluyoruz .

                                son karede bana en uygun yaprağı toplamaya çalışan karıncam :)))




3 yorum:

New York'tan dedi ki...

Uzun zaman oldu yemeyeli yapmayali,ellerine saglik, denemek lazimen kisa zamanda :)

pasta köşesi dedi ki...

çok ciciler çok :)lezzet zaten şahane ellerine sağlık canım

ikibocekbircicek dedi ki...

newyork tan ve pasta köşesi tşkrler ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...