13 Şubat 2012 Pazartesi

h.sonu dinlenmemece:)

ben zaten bütün hafta ewde bi başıma ya gezmece ya evde dinlenmece hallerinde yaşasamda eşim haftasonları ewde oturup dinlenmek yerine gezmeyi tercih edio... gezme anlayışlarımız biraz farklı da olsa orta noktayı bulmaya çalışıoz :)  
bu haftasonu da cidden dolu dolu geçti ... cumadan başladık misafirliklere sabah erkenden kalktım akşama ne pişirsem die düşünürken aklıma geldi biz akşama yemeğe davetliyiz die :)) ali keremlere yemeğe gittik ama herzamanki gibi harika masayı açlığın verdiği  enerjiyle silip süpürdükten sonra fotolamak aklıma geldi :((( neyseki börekle tatlıyı yakalayabildim :)börek yumuşacık süperdi iç malzmesine bayıldım ( rendelenmiş sucuk patates) tatlıda çiğdem klasiklerinden ... böle hafif lezzetlisini yemedim :)
cmrtesi bizim misafirlerimiz vardı akşam çayına :)
patatesli rulo börek :) 4 yufka ,patates ,beyaz peynir,1 su b süt,1yumurta, az margarin, kaşar peynir, pul biber,vegeta( çeşni)
haşlanmış patatesleri ezip içine süt margarin,peynir,çeşni ve yumurtadan harç hazırlıyoruz ,
iki yufkayı arasına az süt ve sıvıyağsürüp üstüste koyuyoruz,  ikinc kata harçtan yayıyoruz,üzerine yine ikikat yufkayı serip harç ekliyoruz sonrada rulo şeklinde sarıp derindondurucuda bikaç saat bekletioruz. (biğün önceden de yapılabilir) iyice donduktan sonra 1er cm kalınlığında dilimleyip fırına verioruz. çıkarmaya yakın rendelenmiş kaşar ve pul biberle servis :)


üç renkli tatlı :1 lt süt, 3su b. vişne suyu, petibör bisküvi, 2 pkt vanilyalı puding, 1 pkt kakaolu puding

bisküvileri tepsiye diziyoruz,kakaolu pudingi yarımltre sütle yapıp bisküvilerin üstüne seriyoruz.3 subrdağı vişne suyu nu vanilyalı pudingle pişirip yine bisküvi puding:) en üstede yne bisküvi yarımlitre sütle hazırlanmış vanilyalı pudingi serip süslüyoruz :)

                                                         *************
pazar günü sabah erkenden indirimlerin kalıntılarını yakalayalım die selimi ananeye bırakıp palladıuma gittik..iyikide gitmişiz öle rahat rahat gezdikki :) ama sonrasında caddede tetayla buluşmak için randevulaştık  yaklaşık 2 saat trafik park arayışı bizi altüst etti .... yinede çook özel oldu ... yeni bi arkadaşla tanıştık bakalım HAYIRLISI :) 
pazar akşamınıda yine bi arkadaş ziyaretiyle sonlandırdık :)
sonuç olarak bu haftaiçi ewimizd oturup eşimle başbaşa dinlenmek şart :))

2 yorum:

meryem bdr ertbk dedi ki...

feyzoş ellerine sağlık.mis görünüyorlar misssss.yorum yapabildim mi acaba:S

ikibocekbircicek dedi ki...

yaptın yaptın şekerim :)
tşkrler

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...