12 Kasım 2011 Cumartesi

1menü 2 tarif :)

ilk tarif PATLICAN SALATA :malz; 1 paket etimek,3veya 4 patlıcan,3 domates,yoğurt,közlenmiş kırmızı biber,az mayonez 
yapılışı;etimekleri parçala , patlıcanları alacalı soy dörde bölüp kızart . rendeleyip kavurduğun domatesleri patlıcanla birlikte etimeklerin üstüne ser. araara közlenmiş biberleri ekle.en üste yoğurtlu mayonezi karıştırıp ser. süsleme size kalmış :)))
not: kızartmayı servisden bigün önce etimeklere eklediğinizde etimekler yumuşuyor ve çıtırlığını kaybediyor :( servis saatinden bir saat önce kavuşmaları en uygun tadı veriyor ona göre :))
2. tarif çiğdem kurabiyeleri :)) bu kurabiyeler çiğdem yengede sürekli yiyip ayılıp bayıldığımız ama nedense bitürlü yapmadığımız kurabiyelerdi ...ama sonunda yaptım :) çok da güzel oldu .. hazırlanışı çok kolay ama şekil vermesi biraz zaman alıcı :(
malzemeler :125 gr margarin,1 su bard 2 parmak eksik sıvıyağ,yarım su bardağı süt,2 çay kaşığı tuz ,2 çay kaşığı şeker,1 paket kabartma tozu, 1 yumurta sarısı üstüne beyazı içine ,aldığı kadar un 
yapılışı: bütün malzmelri yoğur. şekil ver ,yumurta sarısını üstüne sür . susam çörek otu veya haşhaşla süsle :D



menü: milföy sosis sarma,ıspanaklı gül böreği,patlıcan salata,kurabiye,yalancı profiterol
 buda kuzunun ilk havuçla tanışması :)

4 yorum:

Unknown dedi ki...

sofranın en güzeli o kuzu:)ellerine sağlık

ikibocekbircicek dedi ki...

tşkr ederiz.... :)

Adsız dedi ki...

allahımmm maşalahhhhhh o ne guzel bebek...maşallahh annesi yanımda olsada koklasam...bebk ozledım ancakkk 4 cocuktan sonra artık cocuk ıstemem torun sevıcem artık:))))))gercı cok kucuk benımkılerde ama olsun torun sevesım var...sevıcemm bakmıcam:))))))

en tatlı zamanları..kıymetını bıl....

bu arada o eller dokturmus gene.....ellerıne saglık..
zeynep-marıfetellerımızde

ikibocekbircicek dedi ki...

zeynep :çocuk bakmakla ilgili 4 çocukdan sonra ordinaryus prof olmuşsundur zaten.. bundan sonra sev kokla ...ama toruna daha çooook uzun yıllar var .inş ogünleride görürüz :)
tşkr ederim .. seni takipteyim ama yetişmem imkansız :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...