12 Şubat 2013 Salı

BuMbaDa

  İNSTAGRAM çıktı çıkalı buralar maalesef boşlandı ... halbuki yer almazsa unutulur gider birsürü şey var kuzumla ilgili :((((((
onları yazmam vakit alacağından dün gelen misafirlerime sözünü verdiğimden hemen bir tarif yayınlayıp kaçıcam :(



bu tarif çook şerbetli tatlıları sevmeyip kakaolu hindistan cevizli tatlılara bayılanlar için ideal .... kurabiye kadar kuru olmayan tatlı kadarda ıslak olmayan  kıvamda :)))
BUMBADA (yaklaşık 24 adet )
malzemeler:250 gr margarin
                  1çay bard pudra şekeri
                  2 yumurta
                  1 çay bardağı sıvıyağ
                  4 çorba kaşığı kakao
                  1pkt kabartma tozu
                  1pkt vanilya,alabildiği kadar un

iç malz:1 su bard.hindistan cevizi ,1 çay bardağı tozşeker,1 yumurta akı

şerbet malz:2 su bardağı su,1 su bardağı şeker

yapılışı:öncelikle şerbet malz tencereye alıp kaynatıp soğumaya bırakalım.

oda sıcaklığındaki margarin,yumurta, pudra şekeri,sıvı yağ ve kakaoyu karıştırıp un,kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim

ayrı biryerde iç malzeme karışımını hazırlayalım ve misketten hafif buyuk toplar yapalım,

 hamurumuzdan aldığımız ceviz buyukluğundeki parçaların içine iç malzemeden koyup kapatalım,(içli köfte yapımına benzer)

şekerpare buyukluğundekı kurabiyeleri 170 der. fırına verip pişirelim,
.
çıkarçıkmazda yassı bir tepsiye dizip soğuk şerbeti üzerine dökelim 
soğuyup şerbeti çektiklerinde servise hazır.....
                                afiyet olsun 
not : üst süslemede hindistan ceviziyle birlikte kullandıklarım şeker hamurundan yaptığım kalp süslemeler 

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...