10 Mart 2012 Cumartesi

portakallı pasta


          haftasonu karıncayı evde bırakıp düzceye kaçıyoruz ... hava ısınsın die bekledik durduk hasret çok arttı.......

                                  herkese iyi haftasonları
portakallı pasta 
malzemeler:1 tane kakaolu pastaban kek,
 portakal suyu,portakal kabuğu,
kreması: 3 su bardağı süt,2 yemek kaşığı un, 2 yemek k. şeker,1yemek kaşığı nişasta,1 yemek kaşığı margarin,1pkt vanilya,1yumurta sarısı,
üzeri için : 2 portakal ve dr oetker tartjöle(ben görsel kusurları saklamak için hindistan cevizide serptim :)

yapılışı:  kekin arasını portakal suyuyla hafif ıslıyoruz, 

hazırladığımız kremanın yarısını kekin üzerine sürüyoruz,

ayrı biyerde çok küçük ( rendelenmişten hafif büyük) doğranmış portakal kabuklarını suda haşlayıp süzüyoruz ( kabukların acımtırak tadı gitmesi için) pastanın arasına bunları serpiyoruz.

ıslanmış kekin diğer yarısını üste koyup krema ve portakal dilimleriyle süslüyoruz .

tart jöleyide arkasında yazdığı şekilde hazırlayıp portakalların üzerine döküyoruz (tart jölenin tat olarak bi katkısı olmamakta yanlızca portaklrın kaymasını engelyip görsel açıdan daha parlak bi görüntü elde etmemizi sağlıyor)

2 yorum:

gunlukcugum dedi ki...

Deneyecegim...

ikibocekbircicek dedi ki...

şimdiden afiyet olsun ozaman :))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...