10 Mart 2012 Cumartesi
portakallı pasta
haftasonu karıncayı evde bırakıp düzceye kaçıyoruz ... hava ısınsın die bekledik durduk hasret çok arttı.......
herkese iyi haftasonları
portakallı pasta
malzemeler:1 tane kakaolu pastaban kek,
portakal suyu,portakal kabuğu,
kreması: 3 su bardağı süt,2 yemek kaşığı un, 2 yemek k. şeker,1yemek kaşığı nişasta,1 yemek kaşığı margarin,1pkt vanilya,1yumurta sarısı,
üzeri için : 2 portakal ve dr oetker tartjöle(ben görsel kusurları saklamak için hindistan cevizide serptim :)
yapılışı: kekin arasını portakal suyuyla hafif ıslıyoruz,
hazırladığımız kremanın yarısını kekin üzerine sürüyoruz,
ayrı biyerde çok küçük ( rendelenmişten hafif büyük) doğranmış portakal kabuklarını suda haşlayıp süzüyoruz ( kabukların acımtırak tadı gitmesi için) pastanın arasına bunları serpiyoruz.
ıslanmış kekin diğer yarısını üste koyup krema ve portakal dilimleriyle süslüyoruz .
tart jöleyide arkasında yazdığı şekilde hazırlayıp portakalların üzerine döküyoruz (tart jölenin tat olarak bi katkısı olmamakta yanlızca portaklrın kaymasını engelyip görsel açıdan daha parlak bi görüntü elde etmemizi sağlıyor)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
2 yorum:
Deneyecegim...
şimdiden afiyet olsun ozaman :))
Yorum Gönder