29 Eylül 2011 Perşembe

bursa kalıntıları

           epeydir bitürlü yazamıorum ... gezmeler misafirler devam ....
geçen hafta anane dedenin peşine takılıp düzceye gittik iyikide gitmişiz ne güzel geçti anlatamam .... bu sefer hava çook soğuktu selimle kış denemesi yaptık kalın kalın giydirip yağmurda gezmeyi  öğrendik :)çook güzel haberler aldık sonuçlarını sabırsızlıkla beklioruz :)))ama bu postumuzun asıl konusu taaaa bursadan yaptığımız alışveriş.. daha önce hep yemek üzerineydi ...

bursa işi çözmüş bursanın meşhur şeyleri bitmio :) yok iskenderi yok pideli köftesi yok kestane şekeri yok çeyizlik ürürnleri yok havluları ipekleri vs. 

                            bunlar bizim aldıklarımız
.  

bunlar tetemize hediyelerimiz 
inci işli havlu ve kurdela işi ayakkabı çantası :)hepsi çeyizlik .....:P







bunlarda sanki buralarda satılmıoş mu gibi biev den aldığımız kavanoz :)))  ve havlucuları gezerken görüp şirinliğine vurulduğumuz mini mutfak havluları..kavanoz pek yanlız kaldı tezgahta eşini almak gerek :)

üniversiteden beri ününü duyduğum setbaşındaki butiklerden birinde bulunup indirimde die kaçırılmadan alınan herkesin sıkıldığı benim hala bayıldığım balon model bi elbise :) 


 buda karıncanın cuma namazından çıkışta görüp beğenip aldığı sürpriz şal :)))





sonuç olarak bursa hem maddi hem manevi yönden süper bir şehir...
istbuldaki ürünlerle aynı fiyatlara aynı ürünler ama hepsinin bi bölgede toplu olması ve hanların mistik havası daha bi zevkli kılıyo alışverişi ....setbaşı butikler bakımından çok zengin... herbedene hertarza spor abiye şık kıyafetler bulmak mümkün ..

3 yorum:

Adsız dedi ki...

bursa çok güzel, ne güzel gezmişsiniz, trafik çok sıkışık onun haricinde bursa istanbul-izmirden sonra favorim benim.

Adsız dedi ki...

BENDE BURSAYI AYRI SEVERIM SANKII AYRI BIR HAVASI VAR.....ZEYNEP-MARIFETELLERIMIZDE

sema cinar dedi ki...

İgrenc bi trafik var. Bir yerden bir yere gitmek 50dk aliyor tiklim tiklim otobuslerle. Sehir ici trafigi iskence desem yeridir.. Esnafi da(gocmense ozellikle) gelen musteriyle kavga eder gibi konusuyor,tersleme derdinde bisey sormaya insan korkuyor. Bursa guzel ama bunlar da olumsuzluklari...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...