6 Kasım 2012 Salı

cingıllı mantı, marmelatlı kurabiye :)

          olurda yolunuz BANDIRMA ya düşerse muhakkak biyerlerden bulup cingıllı mantı alın derim.. biraz erişteye benzeyen görüntüsü var daha çok tavuklu mantı :))) 

          Annemler saolsun hergittiğinde stok yapar.. bu sefer benim payımada düştü.. bende arkadaşlarım geldiğinde değişik birşey yapıyım diye düşünürken çay saatine yaptım ama daha çok akşam yemeklerine yakışır :))
tadı leziz yapımı kolay :) tavukları haşlıyoruz. suyunu cingıllı nın üzerine döküp üstünü kapıyoruz. cingıllılar(saçaklı mantı) suyunu çekip haşlanmış makarna kıvamına geliyor. sonrada üstüne tavukları didikliyoruz. servis ederkende yoğurt döküyoruz..
ben yine servis anında yoğurtlu halini fotolayamadım :((

marmelatlı kurabiyede yine sofra dergisinden alıp hüsrana uğradıklarımdan .. ne zaman sofradan bişiler yapsam tutturamıyorum ya onlar eksik yazıo ya benim ölçü kaplarım tutarsız :)))))

ama bu seferki tat olarak güzel görüntü olarak olmadı :(( ÇBH ye göre unu fazla kaçırmışım!!! ÇBH kim mi:? çok bilen hanımlar :))))))))))))))))
malz:2,5 su bardğı un, 1 tatlı kaşığı kabartma tozu,yarım pakt yumuşak margarin,1pkt vanilya,1çaybardğı pudra şekeri,1 yumurta
üzeri için:pudra şekeri ve marmelat veya reçel
yapılışı:un hamur kabartma tozunu eleyin,margarin,vanilya,pudra şekeri,yumurtayı ayrı bi kaba alıp çatalla iyice karıştırın.un ve kabartma tozunu ekleyip yoğurun.üzerini kapatıp 20dk bekletin.
hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizde yuvarlayın.hafif yassılaştırıp tepsiye dizin.hamurların ortalarına çay kaşığı yardımıyla bastırarak çukurlaştırın.önceden ısıtılmış fırına sürün.pişirmenin 10. dk çukurları tekrar bastırın. pişirme bittikten sonra pudra şekeri ve marmelatla süsleyin.
                        buda görüntü çirkin tadı güzel selim :)))
        yufka kasede rus salatası görmeyen kalmamıştır ama yapım şekillerinden 3 çeşidi de deneyip en pratik olanı tavsiye etmek istedim :)
      *kızgın yağa atılıp kaşık bastırmaca (daha büyük kaseler elde edilebilio ama estetik sonuç zor)
      *muffin kalıba kare kesilmiş yufkaları dizmece(kaseler şık fakat aşırı ufak oluyo)
      *sıcağa dayanıklı kaseleri ters çevirip üzeri yağlanarak kare yufkaları üzerinde fırında pişirme( ben bunla istediğim şekli yakaladım.) 
not: salatayı servis anından çok önce yufka kaselere koymayın bir süre sonra kaseler yumuşuyo
sevgiler......

4 yorum:

pasta köşesi dedi ki...

çbh haa bayıldım bunaa :)
bu arada görüntü çirkin tadı güzel dediğin prense teesüfler ediyorum yani :) ne kadar tatlı yahu maşallah kırkbirkere :)
ellerine sağlık çok leziz görünüyorlar yaptıklarında :)

ayak izleri-sevgi dedi ki...

tavuklu mantı şahane görünüyor.. ismide süper.. rus salatası servis önerisi de çok estetik.. teşekkür ederiz..

flzpink dedi ki...

Merhaba, eşim Gönen'li olduğu için ben de öğrendim bu mantıyı. Kayınvalidem her geldiğinde yapar sağolsun. Sizde verilen isim daha hoşmuş ama :)

ikibocekbircicek dedi ki...

pasta köşesi: tşkrlerrrr

sevgi: biz teşekkür ederiz ,yine bekleriz:)

flzpink:bende epey hatırlamakda zorlandım bu ismi :) cingıllı saçaklı :)))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...